Zamieszczone przez jago7270
Kiedy najbardziej opłaca się kupować opony?
Zwiń
X
-
Kiedy najbardziej opłaca się kupować opony?
Chciałem zapytać kiedy jest najlepszy czas na kupno nowych opon - ostatnio zmieniałem zimówki na letnie i zobaczyłem ich stan - tak więc wymiana jest nieunikniona...
Zastanawiam się czy warto teraz szukać już zimówek na następny sezon czy też bardziej op[opłacalne będą zakupy tuż przed zimą?
-
-
Re: Kiedy najbardziej opłaca się kupować opony?
Zamieszczone przez noswerChciałem zapytać kiedy jest najlepszy czas na kupno nowych opon - ostatnio zmieniałem zimówki na letnie i zobaczyłem ich stan - tak więc wymiana jest nieunikniona...
Zastanawiam się czy warto teraz szukać już zimówek na następny sezon czy też bardziej op[opłacalne będą zakupy tuż przed zimą?
interesujace Cie modele. Ja osobiscie planujac nowy zakup obserwuje ceny przez jakis czas i jak dojde do wniosku, ze dana oferta jest atrakcyjna to kupuje. Czasem decyzje moze przyspieszyc spadek kursu zlotowki - wtedy trzeba sie spieszyc zeby zdazyc przed
nowa dostawa, ale teraz nic takiego nie mialo miejsca - wrecz przeciwnie.
Komentarz
-
-
wiec pozostaje mi obserwować w sumie mam 4 typy:
Goodyear UltraGrip 7+ 195/65R15
Goodyear Eagle UltraGrip 195/65R15
Continental ContiWinterContact TS 830 195/65R15
i polecone mi przez oponiarza
Dunlop Winter Sport M3 195/65R15
jak ktoś miał z nimi coś wspólnego i może mi pomóc zawęzić wybór to będę wdzięczny - poczytałem trochę o oponach w wątku ale myślę o specyficznych warunkach... - zależny mi przede wszystkim na przyczepności na śniegu i śliskich podjazdach pod górki...
wiem że ogólnie Dębica Frigo odpada na stałe
Komentarz
-
-
cześć
ja kupiłem Nokian WR G2 195/65R15 91 T w serwisie www.opony.com 2 września 2008 roku i za sztukę wtedy zapłaciłem 205 pln. Były to opony z datą produkcji 2 tygodnie wcześniejszą niż je kupiłem czyli przyjechały jeszcze ciepłe.
Po wakacjach wyczekiwałem jak ruszy produkcja na nowy sezon i na początku produkcji / sprzedaży kosztowały 205 pln potem w okolicach października widziałem ceny ok 280 pln za sztukę a potem w sezonie koło grudnia jak patrzyłem z ciekawości to ceny już zeszły do 200 pln za sztukę
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Goodyear UltraGrip 7+ 195/65R15 - miałem takie na poprzednim aucie.Na śniegu rewelcja , mam wyjazd z parkingu pod górkę , raczej nigdy nie było problemów z wyjazdem po śniegu czy był ubity, czy świeżo nasypany , na lodzie się ślizgają , ale tylko z kolcami na lodzie trzymają. Natępne zimówki to będą właśnie GU7+.rycho
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abc_rlz.Jezdze na Wintersportach. Są Świetne !
Powiem tak na mieście nie miałem większych problemów na dębicach - poprostu w górach kilka razy miałem problemy z podjazdami i 2 razy skutkowało to wizytą w rowie (wpadłem lekko podjazd był bardzo stromy... raz pomógł mi gość zjeżdżający w dół - drugi raz traktor z łańcuchami...) (swoja droga zacząłem też wozić łańcuchy...)
Komentarz
-
Komentarz